11 February, 2004

Åseda 040211

Bildbeviset
Här är det sensationella bildbeviset! Det är naturligtvis de köttätande korna som dräper och äter får i hagarna. Inte vargar som påstås.Att vissa kor gått över till köttdiet är resultatet av många års utfodring med köttmjöl. Naturens hämnd när människan av snikenhet försökte bli av med kadaver som ingen ville ha genom att mata gräsätande idisslare med köttmjöl, blev galna kor. Man kan se hur kon på bilden liderligt slickar sig om mulen.

Nej, detta är inte sant. Men håll med om att det hade varit en kanongrej för någon “Skandalblaska” med låg kontrolltröskel och okunniga beslutsfattare. Bilden kom i själva verket till när jag en sen kväll hade varit i Åsedatrakten och gjort besiktning av björndödade får. Vid detta tillfälle dödades 2 tacklamm och en avels-bagge. Jag var på väg till bilen och skulle åka hem när jag passerade kon som stod och nosade på fårkadavret. Jag hade hunnit förbi några meter när reptilhjärnan vaknade och jag såg BILDEN med stort B. Köttätande ko. Tvärvände och hann ta 2 bilder med en liten automatkamera som jag alltid har med mig i bältet.

Saker och ting är inte alltid vad de ser ut att vara! Det är naturligtvis inte kon som dödat och ätit av tackan. Det var Granfjällsbjörnen, (Mada utanför Åseda 991102).

Med detta vill jag säga att, SAKER OCH TING ÄR INTE ALLTID VAD DE SER UT ATT VARA.